MODULAIR POWER SYSTEEM
Elektrische Lieren
Hydraulische Lieren
Conversie Sets

ANDERSEN heeft jaren geleden het revolutionaire Modulair Power Systeem (MPS) ge´ntroduceerd. Flexibiliteit en simpliciteit zijn de kernwoorden voor dit systeem. De flexibiliteit maakt het mogelijk om de beslissing en de investering in een bekrachtigd systeem uit te stellen omdat alle ANDERSEN self tailing lieren (vanaf de 28ST en groter) af fabriek voorbereid zijn voor toekomstige conversie. (Een unieke eigenschap die geen enkele andere lierfabrikant u kan bieden). De simpliciteit uit zich in een zeer eenvoudige installatie van de gekozen bekrachtigingsbron. Aangezien het bouwen van een one-off jacht een creatief proces is met veranderingen tijdens de bouw geeft het Modulair Power Systeem u de flexibiliteit die hard nodig is tijdens de bouw. Hierdoor kan op veranderingen in de specificaties tijdens of na de bouw snel en eenvoudig ingesprongen worden. 

De voordelen van dit unieke systeem kan men het beste als volgt omschrijven:

 

  • De montage is zeer eenvoudig: Men draait de bouten los waarmee de huidige lier vast zit, boort een gat voor de aandrijfas en schroeft de r.v.s. verbindingsplaat in de oude boutgaten vast. De elektrische of hydraulische motor wordt door het gat gestoken en met de centrale moer vastgezet. De lier wordt nu met meegeleverde bouten op de verbindingsplaat vastgezet. 
  • Voor onderhoudswerkzaamheden is de lier zeer eenvoudig te verwijderen door de bouten van de lier in de bevestigingsplaat los te draaien. De bevestigingsplaat blijft altijd op het dek gemonteerd.
  • De tandwielkasten van de elektrische of hydraulische motoren zijn van nikkel aluminium brons (NAB) gemaakt en daardoor zeer sterk en corrosievrij. 
  • Als op dit moment b.v. een 1 speed elektrische of hydraulische unit gemonteerd is, kan deze door een variospeed versie vervangen worden zonder dat de bevestigingsplaat of de lier veranderd hoeft te worden. 
  • Het  Modulair Power Systeem bereidt de lier op eventuele toekomstige functie uitbreidingen voor.
  • Het Modulair Power Systeem kan in de meeste gevallen ook op oude ANDERSEN lieren, zoals de  46ST (-1993), 56ST and 66ST, toegepast worden.
 

 

 

"Ik ben zeer tevreden met de prestaties van de ANDERSEN lieren, ze zijn betrouwbaar en zeer licht in gewicht."

David Scully
Schipper Coyote/BOC Challenge